We willen wel oud worden maar niet zijn

bewegen ouderen klein

 

 

 

 

 Waar wil jij wonen als jij oud bent en hoe wil je oud worden?

Misschien zit jij nog in een heel andere levensfase maar zie je wel bij jouw (groot)ouders of andere mensen uit jouw (werk)omgeving dat ouder worden nieuwe keuzes en aanpassingen vragen en hoe gezondheidsproblemen het leven van mensen (soms gelukkig tijdelijk) compleet op hun kop kunnen zetten.

Ouder worden of oud zijn is zeker geen sexy of leuk onderwerp en we willen daar natuurlijk zo min mogelijk mee bezig zijn maar het is op dit moment wel een hot item in de politieke besluitvorming en het komt er in ieder geval op neer dat de ouderen van nu en in de toekomst veel meer hun oude dag zelf moeten gaan organiseren.

Veel ouderen wachten te lang met het maken van de keuze om naar een andere, kleinere woning te verhuizen en daar op tijd hulp voor te regelen. Dit bekent vaak uitstelgedrag omdat ze enorm opzien tegen alle zaken die ze daar voor moeten gaan regelen.

Het is voor met name de kinderen vaak een moeizame taak om hun ouders te motiveren om op tijd de benodigde stappen te zetten. Als mantelzorger voor hun ouders, andere familieleden of kennissen ervaren zij soms jarenlang de gevolgen, die de afname van gezondheid en mobiliteit voor de ouderen zelf met zich meebrengen. Hun inzet als mantelzorgers neemt hierdoor steeds verder toe waardoor zij op termijn overbelast kunnen raken!

Daarnaast zal niet iedereen, zodra men ouder en hulpbehoevender wordt, kunnen terugvallen op familie, vrienden, kennissen of mantelzorgers ( i.v.m. drukke werkzaamheden of te ver weg wonen). Tevens willen ouderen vaak zo lang mogelijk zelfstandig zaken blijven uitvoeren, wat echter niet altijd verstandig en mogelijk is.

Onze dienstverlening als Senior Organizers is erop gericht om ouderen op tijd keuzes te laten maken waardoor zij zo lang mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen behouden en zodoende prettig kunnen wonen, ook bij afname van gezondheid en mobiliteit!

Juist op momenten als er sprake is van een crisissituatie zou het heel fijn zijn dat jij en jouw dierbaren weten en kunnen aangeven wat jouw/jullie wensen zijn. Dat geeft rust en zorgt er juist voor dat je zo lang mogelijk wel zelf de regie kunt blijven houden en er niet voor jou beslist hoeft te worden omdat jouw antwoorden en wensen niet bekend zijn.

Hoewel de onderstaande vragen m.n. op ouderen gericht zijn wil ik ze toch aan jullie allemaal aanbieden omdat we allen helaas niet kunnen voorspelen of en hoe we oud gaan worden en deze vragen ook ineens heel actueel kunnen worden als iemand ineens ernstig ziek wordt.

DE VRAGEN :

Hoe lang kan en wil ik nog in mijn huidige woning blijven wonen en welke zaken moeten daarvoor eventueel worden aangepast?

Hoe bereid ik mijn verhuizing naar een andere en kleinere woning voor?

Hoe houd of maak ik mijn administratie voor mezelf en anderen eenvoudig en overzichtelijk?

Hoe sta ik er nu financieel voor en beschik ik straks ook nog over een extra budget als ik zelf meer zorg moet gaan inkopen?

Hoe pak ik het opruimen van overbodige spullen aan en welke spullen bewaar ik wel zodat ik meer ruimte, overzicht en minder onderhoud ga krijgen?

Hoe verzamel en bewaar ik persoonlijke gegevens en heb ik mijn wensen en zaken zoals bv. een euthanasieverklaring, een testament, goed beschreven en geregeld zodat mijn nabestaanden hiervan op de hoogte zijn?

Vind je het lastig om de antwoorden op bovenstaande goed voor jezelf en met jouw dierbaren op een rijtje te krijgen en zou je daarbij wat advies kunnen gebruiken?
Laat het ons weten!

klik voor meer info. op onderstaande link  

Senior Organizers Limburg

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.