Hoe gebruik je foto’s bij het opruimen en/of verkopen van jouw huis?

fototoestelHoe gebruik je foto’s bij het opruimen en/of verkopen van jouw huis?

Via social media, tv , kranten en tijdschriften worden we overladen met foto’s, filmpjes en dat is niet voor niets.

Beeld en foto’s roepen gevoel op en daardoor onthouden mensen de boodschap beter dan een uitleg met alleen tekst.

Daarom werken geschreven to do lijstjes vaak niet bij alle mensen? Het gebruik van en de betekenis van pictogrammen en afbeeldingen blijven beter in het geheugen achter en werken als herinnering/aandachtspunt voor veel mensen veel beter. De hersenen herkennen dat beter en roepen daarbij ook gelijk een gevoel op en door de koppeling van afbeelding en gevoel blijft de betekenis of informatie beter hangen.

Hoe kun je foto’s gebruiken bij het opruimen?

Maak foto’s van de huidige situatie/plek die je wilt gaan opruimen en kies er één uit om af te drukken. Bekijk de foto eens heel kritisch alsof je naar het interieur van een ander kijkt. Je neemt dan als het ware afstand van jouw situatie en eventuele spullen.

Door deze  afstand kun je beter het geheel overzien en zien hoeveel spullen er echt staan en hoe druk, rommelig of onoverzichtelijk het is.

Bewaar deze foto’s van hoe het er nu uit ziet en hang ze op de plek waar je aan de slag wilt gaan.

Hoe zou je willen dat deze rommelige plek er straks uit zal zien wat wil je op deze plek gaan doen en welke spullen heb je daarvoor nodig en probeer dit als het ware al voor je te zien in een toekomstig beeld.

Maak dit toekomstig beeld tastbaar door foto’s uit bladen te zoeken of een collage te maken van foto’s van interieurs waar de sfeer of de inrichting je aanspreekt en die lijken op jouw beeld.

Bekijk veel interieur foto’s van anderen. De sfeer van foto’s bepaald ook welk gevoel je erbij krijgt dus luister ook heel goed naar dit gevoel en kijk of dit past bij de functie en het doel wat je met deze ruimte wil bereiken bv. een gevoel van drukte past niet bij het gevoel van rust in een slaapkamer.
 
Maak bij elke opruimsessie VOOR en NA foto’s en kijk daar regelmatig naar om jezelf te blijven motiveren. De VOOR foto’s kunnen je motiveren om weer aan de slag te gaan, de NA foto’s kunnen motiveren om door te gaan want het is je de vorige keer ook gelukt.

Hoe maak je foto’s die helpen om jouw huis te verkopen?

Goede foto’s zijn een must. Er wordt helaas nog vaak veel te weinig aandacht aan besteed en veel te weinig foto’s gemaakt. Ook heel veel makelaars besteden daar te weinig aandacht aan.

 Bijna 100% van de kijkers voor een te koop staande woning komt langs omdat ze eerst foto’s hebben gezien van het huis.

De foto’s zijn de eerste kennismaking met jouw huis. Aan de hand van deze indruk zal de woningzoekende besluiten of jouw woning de moeite waard is om te gaan bekijken.

Bovendien is het aanbod erg groot en kan een potentiële huizenkoper niet overal gaan kijken!

Tips:

Men maakt vaak technisch verkeerde foto’s vanuit de verkeerde hoek of verkeerde afstand en op een verkeerd tijdstip als het zonlicht niet goed of juist te fel aanwezig is.

Zet alle verlichting aan en kijk wat dit voor resultaat heeft op de scherpte en sfeer van de foto.

Laat het dag/zonlicht toe dus haal donkere of ondoorzichtige raambekleding desnoods tijdelijk weg of vervang ze door goedkope lichte gordijnen.

Men maakt vaak te weinig foto’s alleen de standaard keuken, badkamer, één slaapkamer en de huiskamer vanuit maar één hoek. Maak ook een voor- en achteraanzicht van de huiskamer en foto’s met zicht naar buiten.

Ook worden er regelmatig bijna alleen foto’s van de buitenkant van het huis en de tuin gemaakt. Dit roept vragen op waarom zijn geen binnen foto’s?

Maak ook foto’s van opbergruimtes, zolders, schuren zodat men ook meteen weet hoeveel ruimte er voor andere zaken zoals opslag en eventueel verbouwing van een extra slaapkamer op zolder is.

Laat eerlijk foto’s met de echte afmetingen zien, dus gebruik geen groothoek- lenzen maar gebruik daarnaast een trapje om een beter overzicht van de gehele ruimte te krijgen en gebruik fotobewerkingsprogamma’s alleen om de kwaliteit, details of afmetingen beter te krijgen maar niet om zaken weg te retoucheren en te verdoezelen.

Let ook op alle details van de foto. Kopers kunnen door kleine details al besluiten om uw huis niet te bezoeken!

Probeer wel goed op te ruimen haal voor de foto vooral alle overbodige losse spullen weg en zorg dat de vloeren zo leeg mogelijk zijn.

Haal persoonlijk foto’s en andere zaken van waarde weg zoals schilderijen,laptop, camera’s, kunstvoorwerpen tijdelijk weg ook tijdens bezichtigingen. Niet alleen potentiële kopers maar ook potentiële inbrekers gebruiken dit soort sites om zich een goed beeld te vormen van de inhoud van uw woning.

Als het interieur gedateerd is vermeld dat in de verkooptekst dat die aan vervanging en renovatie toe is en bereken die extra investering door in de verlaging van de verkoopsprijs of probeer met wat andere moderne meubels de sfeer wat aan te passen.

Klik voor meer foto’s en  inspiratie  hier 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.