Opruimen=realistische dromen maken = doen!

Opruimen = realistische dromen maken= doen 

Waarom hebben we zoveel spullen en waarom is het zo moeilijk om afstand te doen van spullen.

Een aanleiding voor het opruimen van onze voorraadzolder was de 6e verhuizing in 10 jaar tijd van mijn oudste dochter naar eindelijk een betaalbaar eigen stekkie in Amsterdam?

Waarom had ik deze spullen ook al weer bewaard?
Ik had veel spullen bewaard van en voor mijn dochters voor als ze ooit groter gaan wonen maar in Amsterdam gaat dit zeker niet lukken en ze hebben nu beide ruim voldoende spullen. De realiteit is ook dat ze nu graag een deel hun eigen nieuwe spullen verzamelen/kopen en niet allemaal spullen die hen weer aan hun ouders doen denken. Weer een goede stap voor ons beiden om elkaar meer los te laten en om beide een nieuwe stap en levensfase in te stappen waar andere spullen nodig zijn.

Ik had ook veel meubels en woonaccessoires bewaard omdat ik lang gedacht of gedroomd had dat dit handig zou zijn als ik weer verkoop-stylings klussen zou krijgen. De realiteit is dat dit de afgelopen jaren niet gebeurd is.

Vragen die ik mezelf heb gesteld om de keuzes te maken welke spullen nu wel weg konden:

Vraag 1: Ga ik hier actie op ondernemen om deze klussen weer binnen te halen. Antwoord:Ik krijg al buikpijn van het idee om weer langs alle makelaars te leuren.

Vraag 2: Heb ik deze spullen echt nodig als zich toch een nieuwe stylingklus zou aandienen? Antwoord nee, ik weet uit ervaring dat ik creatief genoeg ben om dan, ook in de toekomst weer naar oplossingen te zoeken en kan hierop dus gewoon vertrouwen en kan deze spullen en gedachten over dit soort klussen nu los te laten.

Toen was het ineens duidelijk ik ga geen energie steken om dit soort klussen te gaan binnenhalen en kon ineens de spullen veel makelijker wegdoen.

Ook werd het wegdoen makkelijker omdat ik een groot deel van de spullen via marktplaats heb kunnen verkopen zodat ik daarmee andere mensen plezier heb gedaan en ik mijn tijd en energie ook een beetje terug verdiend had en dat gaf een goed gevoel.

Opruimen wordt vaak aan iets negatiefs en vervelend gekoppeld, iets moeten, iets wegdoen, iets verliezen, lastige keuzes moeten maken en dat willen we niet. We willen vrij zijn, juist meer ruimte en rust ervaren, maar hoe vrij ben je als je de grote hoeveelheid spullen steeds meer gaat ervaren als een last die je beperkt of die je herinnert aan alle ooit voorgenomen plannen, ideeën en misschien zelfs wel onrealistische dromen.

Toch is Opruimen ook  hot en wordt vaak gebruikt als doel om een leeg en opgeruimd hoofd te krijgen, maar er zit vaak een diepere laag onder. Door opruimen ga jezelf vragen stellen, ga je via jouw spullen de confrontatie met jezelf aan en kun je bijvoorbeeld door het terugvinden van spullen weer oude passies terugvinden of meer zelfinzicht krijgen of ontdekken dat die spullen niet meer bij jou leven op dit moment passen.

Misschien is het daarom zo lastig om op te ruimen en jezelf tegen komen en om al die dromen te bekijken die als zeepbellen uit elkaar kunnen spatten en dit kan onbewust leiden tot uitstelgedrag en vluchtgedrag.

We kopen vaak onbewust en impulsief  veel te snel en vaak kopen we een idee of belofte  wat het artikel ons oplevert, een mooier uiterlijk, een efficiënter hulpmiddel, een slimmer mens of dat we daardoor bij een bepaalde groep horen. Voor je het weet wordt het steeds meer en meer.

Vragen voor jou: 

Welke dromen heb jij nog voor jouw leven zowel privé als binnen jouw werk?  tip: Beperk  jouw dromen eens  tot ongeveer 2 jaar verder.

Hoe realistisch zijn die dromen en wanneer ga je die dromen uitvoeren? Hoeveel tijd en energie zou dit nu van je vragen en wanneer zou je daarmee moeten gaan starten?

Welke spullen heb je daar bij nodig en moet je die spullen nu al in huis hebben of kunnen die ook later aangeschaft worden?

Heb jij angst om iets te verliezen of kwijt te raken als je bepaalde
spullen wegdoet?
 Wat is dit dan en is dit later niet opnieuw weer te verkrijgen?

Wat zeggen die spullen over jou waarom heb je ze ooit aangeschaft en waarvoor blijf je ze bewaren?

laatste tips:

Doe de spullen zeker weg waar je(intuïtief) een vervelend gevoel bij krijgt of dit nu is dat ze je doen herinneren aan iemand of iets uit je leven wat niet leuk was  of dat je bij de spullen gelijk een soort druk ervaart van wat dit artikel aan (negatieve) energie van je gaat vragen.

Kortom : Stel je dromen realistisch bij door de oude en de daarbij horenden spullen op te ruimen en maak de dromen nu waar door in actie te komen !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.