Moet jij ook zo veel zelf doen?

hulp vragen

 

 

 

 

 

 

 

Probeer eens te ONT-MOETEN. Ik vond dit woord en uitleg over dat we zoveel moeten van onszelf in de timemanagement-kalender van Martine Vecht,

Schaar niet alle onafgemaakte (opruim)klussen lukraak onder uitstelgedrag.

Maak onderscheid tussen echte en zelfopgelegde verplichtingen. Dat wat echt moet en dat waarvan je vindt dat het moet.

Misschien helpt deze mooie uitdrukking om betere keuzes te maken van wat je echt moet “want als het moeten te groot wordt, kan het willen niet meer gehoord worden.

Ik wordt er steeds beter in om hulp te vragen zeker bij zaken waar ik tegen aan loop in mijn bedrijf of die mijn gezondheid aangaan.

Dit zijn namelijk twee zaken die voor mij heel erg belangrijk zijn en ze hangen heel erg nauw met elkaar samen. Als ik niet gezond en fit ben kan ik ook onvoldoende werken.

Daarnaast wil ik ook graag zelf mijn eigen keuzes kunnen blijven maken  in mijn ontwikkeling door financieel zelfstandig te zijn en te blijven.
Dat betekent dat ook ik regelmatig  keuzes moet maken om te investeren in de professionele hulp van andere experts.

Ik ben me steeds vaker bewust van onderliggende negatieve gedachten die ik, maar ook veel van mijn klanten over dit onderwerp hebben.

Bijvoorbeeld gedachten als: ” Als ik niet voldoende werk heb ik misschien in de toekomst onvoldoende inkomsten en dan zie ik allerlei ramp-scenario’s voor me”.

Dit soort negatieve gedachten veroorzaken vaak onbewust meteen een negatief gevoel en kunnen jouw motivatie en keuzes om aan de slag te gaan behoorlijk ondermijnen en dit kan leiden tot verkeerde keuzes of uitstelgedrag.

Om verkeerde keuzes  te vermijden  ontstaat ook vaak uitstelgedrag maar verkeerde keuzes maken hoort bij het leven en daar leren we als het goed is iets van.

Om goede  realistische keuzes te maken is het belangrijk dat je juist een positief doel voor ogen hebt wat je graag zou willen bereiken of veranderen.

Niemand kan alles alleen en we hebben niet voor alles talent en dat maakt ons juist ook uniek.

Bijna alles is aan te leren of uit te vinden maar soms is het toch verstandig om daarbij de hulp van een expert in te schakelen, want als we alles zelf willen blijven doen komen we zeker tijd tekort.

Ik ben er echt van overtuigt dat opruimen voor bijna iedereen te leren is, maar je moet er aan toe zijn. Je moet het echt willen of er zoveel last van ondervinden dat het andere zaken in je leven gaat beperken.

En veel oefenen oefenen en nog eens oefenen in kleine stapjes daar wordt je steeds beter, handiger en zekerder van en dat geldt ook voor leren opruimen.

Geld wordt vaak oneigenlijk in gezet om geen hulp in te roepen.Terwijl men vaak wel heel onbewust en makkelijk geld uitgeeft aan bv. spullen, kleding, etentjes buiten de deur, maar geld uitgeven voor hulp bij opruimen dat is vaak een enorme hobbel.

Om zaken te veranderen en om er achter te komen wat voor jou echt werkt moet je echt in actie komen en niet blijven lezen over tips en boeken die over opruimen gaan.

We hebben vaak onbewust een irreëel beeld van wat we vinden wat we allemaal zelf moeten kunnen.

Zeker nu we volwassen zijn zien we hulp vragen als een teken van zwakte. Dat is zo raar.

Maar we vinden het blijkbaar moeilijker om geld uit te geven voor problemen die zich binnen ons huis afspelen in onze privésituatie. 

We tobben vaak veel te lang door omdat we ons ervoor schamen.

VRAGEN

Waarom is hulp vragen voor jou zo lastig?

Wat ben je zelf waard om deze hulp in te schakelen?

Welk probleem wordt er door deze hulp opgelost ?

Wat bespaart het je aan tijd , tijd die je aan andere zaken kunt besteden die je wel voldoening,energie, herkenning of zelfs geld opleveren?

We leven in een wereld waar we moeten blijven leren om zelfstandig mee te kunnen blijven functioneren ook als we ouder worden.

Door wel af en toe even hulp in te schakelen gaat het opruimen sneller. Een organizer kijkt op afstand naar jouw leven, huis en spullen en leert je om dat ook zelf af en toe te doen. Je krijgt beter zicht waar de echte problemen zitten, hoe je beter en sneller keuzes leert maken waardoor je het overzicht en de regie weer terug krijgt.

Heb je deze intensieve hulp nu (nog) niet nodig maar wil je wel weer wat meer in actie komen dan is mijn online programma misschien iets om eens uit te proberen?  

Door deelname aan mijn nieuwe online programma 30 dagen opruim-uitdaging kun je op je eigen tempo en eigen manier zelf aan de slag gaan met opruimen en begeleidt ik je op afstand. meer info 

Heb je vragen of wil je een reactie geven hoe dit voor jou is dan hoor ik het graag

Succes !!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.