OPRUIMPRAKTIJK

KLANTEN VAN DE OPRUIMPRAKTIJK
willen een opgeruimd huis waar men zich weer thuis voelt!

VRAGEN EN ERVARINGEN VAN MIJN KLANTEN 

Gemma:We werken allebei, hebben 2 kinderen, een druk sociaal leven, een overvolle agenda en een onoverzichtelijk huis. Ik wil al heel lang opruimen maar weet niet waar ik moet beginnen. Door iedere dag consequent een kwartiertje op te ruimen, spullen op vaste plekken op te bergen c.q terug te leggen hou ik ons huis opgeruimd en overzichtelijk.”

Els: “Door mijn burn-out was mijn huis langzaam vol geslibd. Ik wilde de regie over mijn leven weer oppakken. Niet meer praten maar concreet aan de slag met het opruimen van mijn huis. Ik heb de hulp van Diana ingeroepen. Stap voor stap hebben we samen weer ruimte gecreëerd. Zo kreeg ik mijn mijn huis en mijn energie weer terug!” 

Yvon: “Onze autistische zoon had veel last van ons rommelig huis en we waren veel extra tijd kwijt met het zoeken naar spullen. We wisten eigenlijk niet hoe we dit als gezin moesten aanpakken. We leerden samen met dagplanners met plaatjes te werken. De plaatjes geven de taakjes aan die er per dag moeten worden uitgevoerd. Zo is het voor iedereen duidelijk wie, wat, wanneer moet doen. Ook het samen bedenken en inrichten van vaste opbergplekken heeft er voor gezorgd dat er nu bijna nooit meer iets kwijt is.”

Jolanda: Ik was net gescheiden en wilde mijn huis en leven anders inrichten. Ik was emotioneel nog flink van slag. Het lukte me niet om keuzes en beslissingen te nemen. Er kwam zoveel op me af. Van Diana kreeg ik een persoonlijke vragenlijst waarmee ik leerde sneller keuzes te maken. Daarnaast stelde ze ook een stappenplan op. Hiermee was het snel duidelijk wat er allemaal nog gedaan moest worden en door wie. Door haar begeleiding heb ik mezelf veel tijd en stress bespaard.”

Vera: “Ik wilde gaan studeren en op kamers wonen en wist niet wat daar allemaal bij kwam kijken. Ik heb ADHD en ik heb heel erg behoefte aan overzicht en structuur. Ik wil dit graag zelfstandig uitzoeken maar heb daar wel wat hulp bij nodig. Mijn memobord/weekplanner met zelf op internet gevonden symbolen en vaste tijdstippen heeft er voor gezorgd dat ik het veel rustiger in mijn hoofd kreeg, beter mijn rust nam en daardoor geconcentreerde met mijn (school)activiteiten bezig kon zijn. Het is ook heel fijn om doordeweeks als er vragen zijn per mail door Diana gecoached te worden.”

Mevrouw O.: “Ik wilde hulp bij het uitzoeken van de spullen van mijn overleden partnerIk wilde en kon daarbij de hulp van vrienden en familie niet inschakelen. Wat mij heel erg hielp was het feit dat ik niet alle spullen hoefde te bewaren als aandenken aan mijn man maar alleen de spullen waar ik goede herinneringen aan had en die ik zelf nog mooi vond. Spullen die ik nu nog niet kon uitzoeken hebben we netjes en overzichtelijk bij elkaar opgeborgen en die kan ik op later tijdstip in mijn eigen tempo uitzoeken.”

Lies: “Door de chronische ziekte van mijn man ben ik mantelzorger geworden en heb ik minder tijd voor het huishouden. Er is ook een achterstand ontstaan in het onderhoud van het huis. Ik zou advies en extra hulp willen krijgen om ons huishouden anders in te richten wat beter aansluit bij de veranderde behoeftes van mijn man en ons gezin. We hebben alle ruimtes en spullen doorgelopen met als doel alleen de spullen te behouden die we nu nog echt nodig hebben. Een aantal kamers zijn anders ingericht zodat mijn man met zijn rolstoel overal bij kan en zo lang mogelijk zelfstandig in ons huis kan blijven functioneren waardoor er voor mij meer tijd overblijft om andere dingen te doen. Ook het invoeren van een logboek/behandelklapper met gegevens rondom de verzorging van mijn man heeft het voor mij makkelijker gemaakt om af en toe even de zorg over te dragen en even zelf te kunnen ontspannen en opladen.”

Marinka: “Een periode van in- en uit verhuizingen. Pakweg 6 jaar geleden ben ik gescheiden. In dezelfde periode ging mijn dochter op kamers. Een rommelige periode met weinig energie over naast mijn fulltime baan. Na een paar jaar zat ik in de situatie dat er veel spullen en rommel in huis was. Spullen die mijn dochter had achtergelaten, spullen die haar vader had achtergelaten. Ik woonde in een huis dat niet mijn omgeving was en had niet de energie om daar wat aan te doen.”

Meer info over mijn aanpak