Hoeveel ruimte en spullen heb jij nodig?

images (1)

KIES  MEER voor EENVOUD!!

Heb je weleens het gevoel dat je alleen maar van de ene klus naar de andere rent? Dat je alles tegelijk en door elkaar doet, zonder ergens echt aandacht voor te hebben?

Voel je je uitgeput en ontevreden over wat je gedaan hebt? En hoewel je heel veel doet op een dag, lijkt je actielijst maar niet korter te worden.

Je bent steeds bezig met opruimen en ordenen, maar je hebt niet het gevoel dat het iets opschiet. Je verplaatst alleen spullen.

En ondertussen kom je niet toe aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Je vraagt je af of dit het is. Of dit het leven is zoals het bedoeld is.

Als je dat herkent en het anders wilt, dan is het tijd om te kiezen voor eenvoud. Want ik geloof dat het anders kan en dat kiezen voor eenvoud de sleutel is.

Eenvoud brengt je overzicht, focus en structuur. Daardoor krijg je meer zicht op wat echt belangrijk voor je is, wat van waarde is en wat je eigenlijk wilt. Daardoor kun je doen wat echt belangrijk is en kun je je leven leven zoals dat bedoeld is.

Meer eenvoud brengt je rust, omdat je weet dat je met de juiste dingen bezig bent. Die kun je met volle aandacht doen, zonder dat je steeds wordt afgeleid door alle andere taken die op je wachten.

Eenvoud brengt je overzicht, waardoor je weet wat je wanneer moet doen. Je weet waar je spullen zijn en dat geeft rust.

Natuurlijk is er heus wel een moment dat alles in het rond ligt. Maar omdat je weet waar alles hoort, kun je dat snel weer opruimen. Alles heeft z’n plek. Dat is ook eenvoud. Omdat je minder spullen hebt, ben je minder tijd kwijt aan opruimen en ook aan keuzes maken. Je kunt bijvoorbeeld snel je kledingkast overzien en daardoor met gemak een outfit samenstellen.

Als iemand iets van je wil, dan kun je snel beslissen of het bij je hoort en bij je past. Omdat je precies weet wat voor jou belangrijk is. Je hebt de tijd om iets voor anderen te doen als je dat wilt.

Daardoor is je huis een rustpunt in deze hectische wereld. Jij bent een rustpunt. Dat klinkt misschien als een ideaalbeeld, maar ik ben er van overtuigd dat het haalbaar is.

Je bereikt het niet zomaar, dat is waar. Het vraagt een actieve keuze. Niet één keer, maar elke dag weer. De keuze voor eenvoud.

Elke dag zullen er mensen aan je trekken, die je iets willen laten doen dat niet bij je hoort of past. Elke dag word je verleid door winkels, reclame, e-mails, die je iets willen verkopen wat je niet nodig hebt.

Kiezen voor hectiek gaat vanzelf. Daar hoef je niets voor te doen. Maar als je kiest voor eenvoud, dan moet je daar elke dag je best voor doen. Elke dag moet je stilstaan bij wat voor jou belangrijk is, wat voor jou echt telt. In de wetenschap dat je maar een paar dingen echt goed kunt doen, echt je aandacht kunt geven. Het vraagt dus ook echt een keuze en dat betekent dat je een heleboel dingen niet kunt doen.

Kiezen voor eenvoud is dus niet eenmalig. Je doet het steeds weer. Het is een proces dat je stap voor stap aflegt. Zodat je steeds iets dichter komt bij wie je echt wilt zijn, bij wie je echt bent.

Spreekt dit thema, kiezen voor eenvoud je ook aan en Wil je hier ook mee aan de slag meld je dan aan voor  onze loslaatdagworkshop   of stuur dit blog door aan anderen die hier misschien wel interesse voor hebben.

Dit artikel is geschreven door mijn collega Yvonne de Bruin van Sloworganizing die dit jaar voor de 3e keer de Landelijke Loslaatdag organiseert  mert als thema kiezen voor EENVOUD 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.