Hoe ziet jouw ideale woonplek er over 1 tot 5 jaar uit?

Beantwoord de onderstaande vragen en laat als dit voor jou van toepassing is ook alle gezinsleden dat voor zichzelf eens doen.

Verandert er iets aan jouw gezinssamenstelling? Bv. denken jullie nog aan gezinsuitbreiding of gaan er juist kinderen uit huis?

Wil je meer of juist minder gaan werken en wat voor financiële gevolgen heeft dit voor jullie inkomsten?

Wil je meer vanuit huis gaan werken? Is daar dan ruimte voor?

Heeft iedereen voldoende plek voor zijn of haar activiteiten binnenshuis? In veel huizen neemt de computer een heel centrale plek in de huiskamer in. Als de kinderen klein wil je ze graag in het zicht hebben maar als ze ouder worden hebben ze vaak meer behoefte aan een eigen (studeer)plek.

Tip:

Maak samen of ieder voor zich een moodboard met afbeeldingen van de spullen en huizen die jullie allen leuk vinden. Een sfeer, kleuren, meubels en of  inrichting die jullie aanspreken.

Wil je andere activiteiten buitenhuis gaan oppakken en zijn die nu aanwezig in de omgeving van je huidige huis?

Kunnen jullie deze wensen en veranderingen in dit huis realiseren?

Tips:

Probeer eens door de ogen van een buitenstaander naar je huis te kijken en ontdek de (nieuwe)mogelijkheden: Bv. dat rommelkamertje kan een leuke kinderkamer, fitnessruimte, werkkamer of inloopkast worden.

Kijk eens kritisch naar alle spullen die jullie overal in huis opgeslagen hebben in hoeverre je die de komende jaren nog echt gaat gebruiken? Zou je van deze opslagruimtes niet meer leefruimte kunnen maken? Misschien kun je op zolder nog een extra  kamer laten maken of een eenvoudige extra werkplek.

Maak meer gebruik van multifunctionele ruimtes,  een werkkamer kan ook tevens als logeer plek functioneren en de werkkamer kan ook een relaxruimte worden voor yogaoefeningen of zet er ook een lekkere stoel voor het lezen van een boek.

Maak meer gezamenlijk gebruik van de ruimtes en maak daar onderling goed afspraken over wie wanner de ruimte kan gebruiken. Maak afspraken wie wanneer bepaalde ruimtes en b.v de computer mag gebruiken.

Maak een overzichtslijst van  alle wensen en veranderingen van alle ruimtes  in je huis en beslis samen welke wensen jullie willen en kunnen gaan uitvoeren.

Denk ook gelijk na over een planning  wanneer jullie deze wensen/veranderingen gaan uitvoeren en schrijf dit ook alvast in jullie agenda’s.    Wanneer jullie starten met de organisatie en uitvoering van deze veranderingen.

Bepaal vooraf welk budget jullie hiervoor willen en kunnen uitgeven .

Maak ook een overzicht welke van  deze veranderingen jullie grotendeels zelf kunnen uitvoeren en welke door derden uitgevoerd moeten worden en welke prijskaartje hier aan hangt.

Mochten jullie wensen en veranderingen niet in jullie huidige woning te realiseren zijn dan is dit het moment om naar andere woonruimte te gaan zoeken!

Gebruik bij jullie zoektocht dan bovenstaand overzicht van jullie eisen- en wensenpakket.

Kortom: Je eigen huis verkopen of aanpassen is best lastig om dat je vaak ook emotioneel zo vergroeid bent met je eigen huis zodat je de mogelijkheden en eventueel tekortkomingen niet meer ziet en het kan daarom heel prettig zijn om daarbij wat advies van een buitenstaander/expert te vragen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.