Hoe maak je de goede kleding keuzes en hou je jouw kast overzichtelijk?

 

Begin met uitzoeken van alle kleding die nu in jouw kast hangt.

Welke kleding heb je veel gedragen en welke helemaal niet. Kijk m.n even zeer kritisch naar deze stapel helemaal niet gedragen. Wat zou je daar volgend jaar dan nog wel van gaan dragen als je het nu niet hebt gedaan? Weet je het antwoord niet , weg ermee!

Wat voor soort kleding denk je de komende tijd vaak te dragen? Hoe vaak draag je nette kleding, feest kleding of een jurk of ben je een echte broeken type of draag je allebei?

Bij twijfel: maak daar een aparte stapel van en kijk dat op een later tijdstip na. Het voordeel van deze tweede stap is dat je er op een later moment soms al veel mee afstand van heb genomen en dan ook veel makkelijker kan kiezen om het weg te doen.

Koop niet meer kleding dat je kastruimte hebt en probeer eens 1 stuks erin 2 stuks eruit en merk dat je veel minder opbergruimte nodig hebt en daardoor ook veel beter overzicht behoud wat je aan kleding in je kast hebt hangen en het dus ook veel eerder zult aantrekken.

Maak ook gelijk een lijstje van kleding die er nog bij gekocht moet worden zodat je daar ook gericht naar op zoek kunt gaan en zo min mogelijk verleidt wordt om meer kleding te kopen dan die je echt nodig hebt.

Als je echte favoriete (basis)kleding hebt die je vaak draagt koop er meerdere stuks van als ze b.v. in de uitverkoop zijn.

Probeer zo min mogelijk kleding te kopen die naar de stomerij moetwant deze kleding vraag veel extra tijd en energie en geld om het heen en weer te brengen of wordt sneller vergeten zodat het niet gedragen wordt.

Herstel of vermaak alleen kleding die je ook echt vaak draagt en plan daar ook een dagdeel voor in om alles achter elkaar te maken.

Hang of leg kleding waar nog iets mee moet gebeuren( Stomerij, vermaken) op een zichtbare plek, b.v bij de voordeur, zodat je het ook op korte termijn gaat doen omdat je eraan herinnert wordt,want anders verdwijnt het uit het zicht en draag je het niet en vraagt het alleen maar ruimte.

Hou je kast overzichtelijk en werk eventueel met stickers als ook andere gezinsleden bij de was helpen zodat ze de kleding op de juiste plek terugleggen.

Pak af en toe als je de was terug legt even stapeltje kleding uit de kasten vouw het opnieuw op en maak er weer een goed stapeltje van want het gaat vaak mis als je te snel iets wil terugleggen of b.v een T-shirt midden uit de stapel trekt.

Door ook af en toe je lades na te lopen en achter je stapeltjes te kijken vind je soms kleding terug  vooral kleine kledingstukken zoals sokken, ondergoed en bundel ze bij elkaar zodat je weer weet hoeveel voorraad je hebt.

Zorg voor een goede overzichtelijke kledingkast met veel planken en hangruimte. Vaak kun je extra hangruimte creëren door de tussenruimte van de planken te verkleinen en op de plek van een plank een extra roede te bevestigen.

Probeer zoveel mogelijk kleding op ooghoogte neer te leggen want als het te hoog of te laag ligt zie je het niet meer en doe je het dus niet aan.

Een laatste tip : hang al jouw kleding met de hangers met de open kant van de hanger naar voren en hang de kledingstukken die je hebt gebruikt terug met open kant naar achteren. Je ziet dan bij een volgende kledingwissel heel snel welke kleding je wel en welke je niet hebt gedragen.

Voor nog veel meer praktische tips over kleding sorteren en keuzes maken klik hier 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.