Hoe kun jij tijd en geld rondom de kerstdagen besparen?

kerstkadootjes 

 

 

 

 

Vraag iedereen om verlanglijstjes en spreek een maximum bedrag af.  Je weet dan zeker dat je iets koopt waar de ander blij van wordt en beperkt de grote hoeveelheid keuzes.

Zoals heel veel Nederlanders heb ik bijna alle cadeautjes online besteld en laat je niet laat verleiden om het gehele aanbod van de webwinkels te gaan bekijken maar je te beperken tot de aankoop van jou van tevoren bepaalde keuze. 

Schrijf je niet in voor alle nieuwsbrieven van de webshops of meld je na ontvangst van de eerste meteen af want je wordt anders overladen met mails met advertenties en reclame en werkt net als een nee/nee sticker op je brievenbus om geen reclamefolders meer te ontvangen.

Bekijk voordat je inkopen gaat doen eerst jouw voorraad en maak een boodschappenlijst en hou je daar aan vast. Ik stond b.v al met kerstpakpapier en servetjes in mijn hand terwijl ik thuis nog voldoende had.

Bepaal ook van tevoren je budget en neem dit contant op en laat je creditkaart zeker thuis!

Ga ook zo min mogelijk naar de stad en grote winkelketens want ik merk bij mezelf dat de verleiding heel groot is om dan toch weer allerlei leuke hebbedingetjes te kopen die je niet echt nodig hebt en je geeft zo weer een paar tientjes uit.

Kom je er niet onderuit om toch in sommige aankopen de winkels fysiek binnen te moeten gaan bekijk het enorme aanbod aan kerstdecoratie en sfeerspullen als inspiratie om eventueel thuis aan de slag te gaan.

Parkeer in een dure zone want dat hoge parkeergeld beperkt je tijd en daardoor ook je impulsaankopen of ga op de fiets dan kan je zeker geen grote dingen meenemen!

Ga op zoek naar alle waardebonnen en spaarzegels in huis en ik heb dit jaar allerlei soms zelfs jarenlange opgespaarde DE spaarpunten eindelijk eens geteld en ingeleverd en kwam tot mijn verbazing ook nog veel kortings- en tegoedbonnen tegen die al lang niet meer geldig zijn en die ik compleet vergeten was.

Gebruik de kortingsbonnen gelijk en doe ze in je portemonnai of gooi ze gelijk weg want ze zijn nooit helemaal gratis je moet er vaak toch eerst zelf weer een bepaald bedrag investeren. Geef de zegels gelijk weg aan de kassa er staat altijd wel iemand in de rij die je er gelukkig mee maakt.

Stuur de kerst of nieuwjaarswensen digitaal en laat je niet verleiden tot aankoop van velletjes met 20 goedkope kerstzegels koop ze los en gebruik eerst je oude voorraad kerstzegels en kerstkaarten

Hergebruik de oude versiering of maak een paar zelfgemaakte kerstversiering maken met spullen die je nog in huis hebt.

 

home sweet home kaarsen

Doe alle kerstversiering die je dit jaar niet gebruikt gewoon nu weg dat bespaart vast weer een hoop ruimte en uitzoekwerk volgend jaar.

Vervelen jullie je in de vakantie of is er minder geld  voor dure familie uitjes  plan eens een familie opruimdag en kom allerlei spullen tegen die jullie vergeten waren en gebruik ze alsof ze nieuw zijn of verkoop ze en ga van het geld lekker een dagje samen uit of besteed het aan andere aankopen of maak een spaarpotje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.