Heb jij ook geld op zolder liggen?

Tips om geld te maken van je overtollige spullen;

Stel jezelf na het sorteren en opruimen van overtollige spullen de vraag of het nog het geld oplevert?
Zo ja, zet het op marktplaats of  boeken via Bolcom, de Slegte of ga op een rommelmarkt staan of organiseer een garage-sale of een ruilbeurs of ruilwinkel

Ook voor kinderen kan dit een goede motivatie zijn om al vroeg te leren om afstand te doen van spullen en te leren dat spullen ook nog een bepaalde waarde hebben waarvoor ze weer andere extra zaken kunnen kopen of sparen en uitgeven aan een leuke activiteit..

Wees reëel over de prijs die je nog voor spullen kunt vragen want in de meeste gevallen zijn de spullen nog geen fractie waard(10-30%) van wat jij er ooit zelf voor hebt betaald.

Of  laat een opkoper komen maar realiseer je ook dat die vaak niet meer dan 1/3 van de uiteindelijke verkoopsprijs zal betalen. Voordeel is wel dat je in één keer van een grote hoeveelheid spullen afstand kan doen en er zelf niet meer mee hoeft te leuren.

Levert het geen geld op of kost het je heel veel tijd om de spullen te gaan verkopen voer het zo snel mogelijk af naar de kringloop of geef het weg via de gratis ophalen rubriek van marktplaats of ruil het in een ruilwinkel of geef het weg aan een goed doel. Kijk op internet naar adressen in de buurt.

Spullen die overblijven na de rommelmarkt of die echt geen waarde meer hebben of kapot zijn voer die af naar de stort. Deel de stortkosten b.v met de buren of andere familieleden door samen te rijden en kun je elkaar tegelijkertijd als wederdienst helpen met het afvoeren want daar zien veel mensen zo tegen op.

Bedenk echter dat jouw overtollige spullen je zeker geen geld oplevert als je ze op zolder laat liggen en elke euro is er één en levert een leuk spaarpotje op voor iets extra’s of om een deel van de kosten te betalen door een verkoopstylist en/of professional organizer in te huren om je te helpen bij het opruimen of verkoopklaarmaken van jouw huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.