Ervaar jij vaak tijdsdruk? Misschien is tijdsurfen iets voor Jou?

Wat betekent TIJDSURFEN?

Tijdsurfen is en mooie beeldspraak om op een wat meer ontspannen manier met onze tijd om te gaan en toch de dingen te doen die we willen en moeten doen.

Tijdsurfen bestaat uit zeven aanwijzingen die natuurlijk aanvoelen.

Zij maken het mogelijk om te surfen over de golven van de Tijd.

Hoe gaat dit TIJDSURFEN in zijn werk?

Voorbereiding:

Schep een relatie met alles wat je in de toekomst wilt gaan doen= Zorg regelmatig( liefst elke dag )voor een rustmoment waar je even stil staat bij wat je nu allemaal nog moet en wilt gaan doen.
Zorg dat je in gedachten als het ware al een relatie aangaat (ze al voor je te zien) met alle plannen en voornemens zodat het onbewuste goed geïnformeerd is.
Doe dit zowel met de kleine taken als met de grote projecten.

1.Doe één ding tegelijk en maak het af:

Doe telkens één ding tegelijk en voordat je overstapt naar iets anders, rond je het eerste af.

2. Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling:

Door heel bewust een begin te maken met de activiteit die je wilt gaan doen (de handeling) en door je daarop te focussen/concentreren en kun je vervolgens jezelf overgeven aan wat je doet.

3. Schep ‘witjes’ tussen je activiteiten:

Een witje is een moment waarop je de focus loslaat. Luister goed naar je lichaam zorg na 3 kwartier tot een uur voor minimaal 5 minuten pauze even iets helemaal anders doen, even in beweging komen,een kopje koffie halen etc.

4. Geef volle aandacht aan aankloppers : Beperk ongewenste stoorfactoren zoals telefoontjes en andere onrust. Ga op zoek naar een (rustige) plek waar je geconcentreerd kunt bezig zijn met wat je wilt gaan doen.

Wat of wie er dan toch nog ongepland tussendoor komt, wijs je niet af maar neem je even serieus (geef je even aandacht )maar leg uit dat je nu even iets anders moet/wilt doen.

5. Maak jezelf bewust van knagende ratten en transformeer ze in witte schapen: Waar zie je tegenop ?(=de knagende ratten)? Vraag jezelf af; Wat weet je al? Wat weet je nog niet? Waar heb je hulp bij nodig? (zo creëer je witte schapen =oplossingen)

6.Observeer achtergrond programma’s : Heb je een belemmerende overtuiging die je misschien onbewust afhoudt om zo ie zo aan een actie te beginnen? Wordt je daar van bewust en probeer ze eens op een afstand te bekijken want vaak zijn die gebaseerd op aannames en overtuigingen die vaak helemaal geen realiteit zijn maar vaak gebaseerd zijn op onzekerheid.

7. Kies spontaan wat je gaat doen: Vaak komt er dan iets in je op (uit je lijstje van plannen die je geparkeerd hebt in je onderbewustzijn) waar je dan wel zin of energie voor hebt en dat helpt om de activiteiten op te pakken en af te maken. Het lijkt vanzelf te gaan en zonder een gevoel van tijdsdruk en het gaat vaak veel sneller dan vooraf gedacht is omdat je dan goed geconcentreerd en gemotiveerd bezig bent

voor meer info over tijdsurfen

Mocht jij toe zijn aan een grote opruimklus maar heb je wel behoefte aan advies of praktische hulp laat het me weten ik help je graag op weg zodat jij ook meer tijd en ruimte krijgt voor de dingen die je echt graag doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.