Durf jij jouw huis nu te verkopen?

Waarom durven nu veel mensen hun huis niet te verkopen?

Dromen Durven Doen !!!( inspiratie  boek Ben Tiggelaar)

Wat is Dromen :Is het overwegen van en ook al een beetje het voorbereiden van een verandering bv. ik wil een andere huis. Bedenk hoe jouw nieuwe huis eruit moet zien en bedenk daar echt alles tot in de kleinste details bij en laat je nu eens niet afleiden door wat anderen van jouw dromen zouden vinden.

Dromen maakt het wel mogelijk om serieus na te denken wat je echte wensen zijn, wat zou je willen als je niet alle belemmeringen hebt of ziet die er nu vaak wel zijn.

Nu weten we allemaal dat dromen zelden helemaal uitkomen maar het geeft wel een richting aan de verandering die je diep van binnen wenst en het is goed om daar af en toe bij stil ter staan.

Deel je dromen met de mensen die je dierbaar zijn ook al kun je hier soms tegenop zien, je hebt later hun steun nodig om door te zetten. Laat jouw partner en/of kinderen hun eigen dromen vertellen en maak er eventueel een gezamenlijke moodbord van.

Door er met anderen over te praten zet je de eerste stap naar de uitvoering van de droom. Hoe vaker je tegen anderen uitspreekt wat je wilt hoe sterker de keuze ook wordt en je er ook echt mee aan de slag gaat.

Wat is Durven: Het gaat volledig over het voorbereiden van de verandering.

Durven is kiezen voor veranderingen en dat betekent ook afscheid nemen en dat is misschien wel het moeilijkste. Vasthouden aan oude patronen en je vertrouwde huis geeft veiligheid maar betekent ook stilstand. Je huis opruimen en verkopen heeft ook met afscheid nemen te maken en is daarom misschien onbewust de reden om er vanaf te zien.

We laten ons m.n. heel snel beïnvloeden door alle negatieve verhalen over de crisis op de huidige woningmarkt. We zijn kuddebeesten en praten elkaar snel na. Velen hebben de afgelopen jaren zichzelf ook laten meevoeren in het bekende verhaal dat de bomen tot in de hemel groeiden en we hebben ons ook vaak ten onrechte rijk gerekend met geleend geld en verwachten nog steeds onrealistische hoge winsten.

Keuzes maken betekent ook dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn en de realiteit onder ogen moet zien. Ook al lijkt jouw situatie misschien veel op die van anderen jij kunt altijd andere keuzes maken .

Wat is Doen: het heeft betrekking op actie en onderhoud. Dat betekent stap voor stap en het stellen van realistische doelen.

Denk niet in belemmeringen maar in mogelijkheden. Wat wil je écht en welke stappen zijn daarvoor nodig

Zoek naar positieve verhalen en doe onderzoek hoe hebben anderen dat aangepakt. Vraag mensen die hun huis wel snel hebben verkocht, wat hebben ze gedaan en vraag naar hun ervaringen en inzet van makelaars, verkoopstylisten etc.

Neem veel meer zelf de regie als je jouw huis wilt verkopen en vraag meerdere makelaars naar hun offertes en vergelijk die goed op welke acties en werkzaamheden ze voor jouw willen /kunnen uitvoeren tegen welke prijs. Zeker nu willen ook makelaars een stapje meer doen.

Stap uit je comfortzone en doe eens iets totaal anders en vertel echt iedereen (ook b.v de slager en de ouders van vriendjes of vriendinnen,mensen op de sportclub etc.)en via social media dat je jouw huis wilt verkopen maak mooie realistische foto’s voor flyers en huizensites.

Volhouden doe je door vooraf ook na te denken wat je dan nodig hebt als het even niet zo goed gaat en om de draad weer op te pakken.

Volhouden is ook het doel voor ogen te houden door b.v. een foto van jouw droomhuis op te hangen of m.n. de voordelen voor jezelf te blijven benoemen.
Waarom wilde je ook alweer je huis verkopen?.

  • Kleiner huis betekent minder ruimte maar ook minder geld kwijt aan woonlasten en daardoor meer geld voor andere zaken.
  • Minder tijd en geld voor onderhoud.
  • Veranderingen in jouw leven kunnen ook om een andere woon-omgeving vragen die beter bij deze nieuwe levensfase past. Bv. de kinderen zijn het huis uit en daardoor heb je minder ruimte nodig en wil je kleiner gaan wonen.

Weet van jezelf in welke zaken je goed bent en welke klussen je leuk vindt om te doen vraag voor de andere zaken hulp van anderen.

Investeer geld in jezelf door ook de hulp van experts te vragen want deze investering verdient zich vaak heel snel terug in tijdwinst en geld (b.v. minder lang hypotheek betalen) omdat je huis vaak sneller en beter verkocht wordt.

Maak wel een goede en reële planning wanneer wil je jouw huis uiteindelijk verkocht wilt hebben en probeer daarbij realistisch te zijn en probeer er ook zo min mogelijk stress op te zetten.

Kortom :
Durf ook in deze tijd realistisch te dromen en stel niet uit wat je nu al kan doen. Waarom wachten op het moment de het water je echt aan de lippen staat en waarom zou je dat jezelf aandoen?
Alles wat je nu al onderneemt brengt je stapje voor stapje bij de oplossing/droom die je voor ogen hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.